Iglični Roler® - uporaba je zelo preprosta. Pomembno je, da kožo pred izvajanjem terapije očistite in osušite.


Terapijo izvajate tako, da z valjčkom potegnete po koži 4-5 krat v različne smeri (levo in desno, vertikalno in horizontalno, ter po diagonali). Pristik in hitrost valčkanja naj bo enakomerna. Sam postopek je popolnoma neboleč in ne povzroča krvavitev.

Po terapiji kožo osvežite s hladno vodo in jo nežno osušite.  Na kožo lahko nanesete hranilna sredstva ali druga namenska mazila, ki se bodo v kožo absorbirala tudi do 200% bolje kot normalno, to pa zato, ker terapija v koži odpre mikro kanale, s čimer je omogočen globinski prodor sredstev. Mikro kanali v koži se po terapiji zaprejo v roku ene ure.

Koža lahko postane po uporabi nekoliko rdeča, vendar rdečica v manj kot eni uri izgine. Koža po terapiji postane tako po izgledu, kot na otip veliko mlajša in bolj zdrava. 

Pri terapiji lasišča z valjčkom nežno potegnite po osušenih laseh toda le v eno smer (naprej ali nazaj). Po terapiji lasišča nežno vtrite sredstvo za spodbujanje rasti las.

Po uporabi Iglični Roler® sperite pod vročo tekočo vodo in ga položite na čisto površino, ter ga pustite, da se popolnoma osuši. Nato ga pokrijte z zaščitno kapico in shranite v priloženo škatlico.

Priporočamo, da ga enkrat tedensko dezinficirate z antibakterijskim sredstvom, ki ga lahko kupite v lekarni.


Izvajanje terapije z modeli za domačo uporabo (dolžina iglic do 0.5mm) se sevetuje na 2-3 dni.

POMEMBNO!

Iglični Roler® za domačo uporabo lahko uporablja le ena oseba. Prav tako se svetuje uporaba ločenega rolerja za predele obraza in ostale dele telesa.

V primeru, da imate na koži odprte rane, glivična obolenja kože, aktivno herpesno okužbo, aktivne akne, probleme pri celjenju ran ipd., se pred uporabo Iglični Roler® posvetujte z zdravnikom ali dermatologom.

Iglični Roler® je potrebno po 90 kratni uporabi zavreči in nadomestiti z novim. Pri obdelavi večjih površin pa nekoliko prej. Menjava rolerja z novim je potrebna predvsem iz razloga, ker iglice na Iglični Roler® sčasoma izgubljajo ostrino, kar pa zmanjšuje efekt izdelka, prav tako pa se poveča bolečina pri izvajanju terapije.